fbpx

Heidi Fedje – Gul angst

Boken min handler om Vera 15 år fra Drammen. Hun er et resultat av mange historier jeg har hørt av flere ungdommer som har hatt et hardt liv innenfor både psykiatritjenester og rusomsorg.

Boken min ble påbegynt i 2017 da jeg følte at ungdommer som Vera trengte en stemme. Hun som har blitt mobbet og plaget siden hun begynte i barnehagen. Hvordan hun havnet i rusproblemer og måtte ha hjelp av helsetjenesten.

Ideen var ganske klar før jeg skrev boken, men historien ble til mens jeg skrev.

Tilbakemeldinger fra forlaget gjorde meg sikrere som forfatter slik at jeg følte at historien ble riktig “sydd sammen”

Jeg har alltid vært glad i å skrive og har hatt et ønske om å kunne formidle med historier basert på virkelige historier. Inspirasjonen kom til etter at noen sa til meg at jeg burde skrive ned mine og andres erfaringer i en bok. Budskapet, som jeg ønsker å formidle i boken, kan være til nytte for noen.

Jeg skriver videre på historien om Vera. Det er fortsatt mange historier som bør skrives om Vera og hennes opplevelser.

Jeg anbefaler alle som har lyst til å skrive en bok om å ikke gi opp selv om man får nei hos noen. Fortsett å skriv. Man kan bare bli bedre.

Boken min bør leses fordi jeg mener den inneholder et viktig budskap når det gjelder tema som ungdom trenger å lese. Hvor lett det er å havne i feil miljø. Boken er kanskje også til bruk som et diskusjonsobjekt når det gjelder psykisk helsehjelp. Den er lettlest og jeg håper noen kan kjenne seg igjen i historien.

Boken bør først og fremst leses av ungdom. Mitt ønske er at den bør leses av alle som jobber innen psykisk helse. Gjerne så tidlig som i utdanningsfasen innenfor psykologi.  Også de som er i behandling eller på et eller annet tidspunkt i livet har trengt helsehjelp. Den er også fin å lese av pårørende.

Når jeg ikke skriver er jeg først og fremst mamma og husmor. Dessuten er jeg så heldig at jeg er bestemor til en nydelig gutt.

Jeg ble dessverre uføretrygdet i 2007. Men har alltid trivdes best når jeg har fått lov til å jobbe. I 2016-2018 jobbet jeg med lokallag innenfor Mental helse. Har bestandig hatt glede av å lytte til ungdom som av en eller annen grunn har falt utenfor et vanlig liv. I sommerhalvåret finner du meg nok ved et eller annet vann med fiskestang. Der er det mye inspirasjon. Ellers er jeg glad i å stelle i hagen med grønnsaker og blomster.

Om vinteren er jeg mer bjørnemor og liker meg best inne med skrivesaker og bokprosjekter.

Anbefalt for deg